coaching na scheiding 
 

(Weer) Op een lijn door een gezamenlijk coachingstraject

Om me heen hoor en zie ik veel voorbeelden van moeizame scheidingen:

"Wij hebben amper contact, want mijn ex accepteert mijn nieuwe partner niet

"Wij komen nooit bij elkaar over de vloer, we zetten de kinderen af op de stoep

"Kinderverjaardagen samen met mijn exen zijn familie vieren? Ik moet er niet aan denken

 

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis en de situatie na een scheiding is soms verre van ideaal. Ouders zijn als partners uit elkaar maar hebben in het belang van de kinderen nog bijna dagelijks met elkaar te maken. Het is binnen een werkende relatie soms al lastig om als ouders op een lijn te komen en te blijven. Na een scheiding is dit vaak nog lastiger en voelt het soms zelfs als een onmogelijke opdracht.

Voor ouders is dit zwaar, maar voor de betrokken kinderen is het heel pijnlijk en een bittere pil: niet alleen moeten zij leren omgaan met een scheiding, ook daarna worden ze regelmatig opgezadeld met ingewikkeld gedoe en loyaliteitsconflicten. Kinderen spreken de zorgen en problemen die ze na de scheiding ervaren vaak niet uit en ouders denken daardoor dat het allemaal wel meevalt.

Maar natuurlijk wil elk kind het liefst zijn of haar verjaardag/afzwemmen/eindexamen/afstuderen/huwelijk/baby vieren met beide ouders! En dat moet kunnen. Ik vind dat ouders weliswaar mogen kiezen voor een scheiding, maar niet voor een leven waarin de kinderen eindeloos moeten laveren tussen alle gevoeligheden die er zijn tussen ouders. 

Soms hebben ouders een duwtje in de goede richting nodig, iemand die ze wijst op mogelijkheden in plaats van problemen en die ze helpt het vertrouwen in zichzelf en elkaar terug te vinden. Het kan écht, het is alleen een kwestie van anders naar jezelf, elkaar en de situatie leren kijken. En daarbij kan ik helpen.

Als onpartijdige derde met oog voor detail en het vermogen om jullie te stimuleren de juiste keuzes te maken kan ik het verschil voor jullie maken dat nodig is om te komen tot een goede samenwerking

Ben ik de coach die jullie zoeken?

Als jullie gescheiden ouders zijn die:

  • moeizaam of weinig contact hebben en dit willen veranderen
  • zich willen inzetten voor meer verbondenheid als ouders
  • moeilijkheden ervaren in hun contact gerelateerd aan andere familieleden of nieuwe partners en dit willen verbeteren, of
  • als jullie gaan scheiden en een goed contact na de scheiding willen waarborgen: 

Ik help jullie graag op weg naar jullie doel. Hier kun je meer lezen over mij en de resultaten die we samen kunnen bereiken.

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Mijn werkzaamheden bestaan uit het voeren van gesprekken met jullie samen en/of met ieder van jullie apart, het helpen bij het maken van praktische afspraken en eventueel het vastleggen daarvan en het aanreiken van tools om na afronding van het traject samen zonder externe hulp tot oplossingen te komen en eventuele moeilijkheden het hoofd te kunnen bieden. Ook het begeleiden van constructieve gesprekken tussen ouders en kinderen, met andere familieleden of met nieuwe partners behoort tot de mogelijkheden.

Snel resultaat

Omdat de moeilijkheden rondom het contact na scheiding behoorlijk wat stress en verdriet kunnen veroorzaken hecht ik eraan dat mijn hulpverlening toegankelijk, snel beschikbaar en effectief is. 

Maar wat als een van beide ouders (nog) niet openstaat voor coaching?

Ook dan kun je bij mij terecht voor een individueel programma. Kijk hier voor meer informatie.